Köszönet a Webnode Csapatának!

A Lélekháló honlap indulása óta élvezzük a Webnode tárhely szolgáltató támogatását.

A napokban további egy évre megkaptuk térítésmentesen azt a szolgáltatást, aminek köszönhetően használhatjuk a lelekhalo.hu domain nevet és a honlap szerkesztéséhez prémium támogatást élvezünk.

Köszönjük!

 

Szurovecz Illés az idei Antistigma-díjas

Antistigma-díjat kapott Szurovecz Illés, az Abcúg újságírója a "Jobban lesz attól, ha bilincsben visszük a pszichiátriára?"  című cikkéért, amelyben a pszichés gondokkal küzdő emberek kötelező kórházi gyógykezelésének körülményeit mutatja be korrekten és empatikusan tájékoztatva, a megbélyegzést elkerülve. 

Az elismerést olyan alkotók, közéleti emberek, szakemberek és sorstárs segítők nyerhetik el, akik a nyilvánosság előtt korrekten és meggyőző erővel lépnek fel a mentális problémával küzdők kirekesztése, diszkriminációja ellen. Szintén elismerésben részesült Csontos Erika irodalomkritikus, szerkesztő, aki életműdíjat kapott. 

A díjakat május 27-én, a XXIII. Közösségi Pszichiátriai és Addiktológiai Konferencián osztotta ki a szakemberekből, civil szervezetekből és magánszemélyekből álló “Nyitnikék” Magyar Antistigma Kezdemenyezés. 

(Forrás: abcug.hu)

 

 

Újra a munkába!

Esetmenedzserek segítik a megváltozott munkaképességű embereket

A Lélekben Otthon Közhasznú Alapítvány programot indított az egészségük megromlása miatt hátrányos helyzetűvé vált, munkát keresők törekvéseinek támogatására. A jelentkezőket esetmenedzserek segítik visszatérni a munka világába, ugyanakkor a munkáltatókat is felkészítik a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatására.

A teljes felhívás ITT olvasható

Antistigma díjat kapott Szatmári Éva

A Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pszichiátriai osztályának főorvosa a rehabilitációban végzett kimagasló tevékenységéért kapta az elismerést, amit azoknak ítélnek oda, akik fellépnek a mentális problémával küzdők kirekesztése ellen.

Az Antistigma díjat a NYITNIKÉK – Magyar Antistigma Kezdeményezés szakemberekből, civil szervezetekből és magánszemélyekből álló csoportja a tagok javaslatai alapján évente adományozza.

Idén az elismerést Szatmári Évának ítélték, aki 1991 óta a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pszichiátriai osztály nappali kórházának részlegvezető főorvosa.  Méltatásában kiemelték, hogy a Debreceni Egyetem szakembere a felépüléselvű, személyközpontú gondozás és rehabilitáció kiváló művelője, stigmaellenes tevékenységét több újságcikkben is ismertette.

 

Antistigma díjban részesült a nappali kórházban gondozott, mentális problémával együtt élő egyik páciens is, aki tapasztalati szakértőként „őszintén és hitelesen tett a stigmacsökkentésért”.

Az Antistigma díjat Harangozó Judit pszichiáter, a NYITNIKÉK - Magyar Antistigma Kezdeményezés vezetője és Szabóné Streit Zsófia, a NYITNIKÉK Hálózat koordinátora adta át  november 14-én a XXII. Közösségi Pszichiátriai és Addiktológiai Konferencián, Budapesten.

Sajtóiroda - CzA

(Forrás: unideb.hu)

 

UNICEF pályázat fiataloknak:

Rajtad áll a jövőd!

 

Az UNICEF Magyarország ezúton értesíti Önt, hogy elindult RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! elnevezésű programja, mellyel 14-24 éves magyarországi fiatalok számára szeretne lehetőséget teremteni, hogy saját jövőjüket aktívan alakíthassák.

 

Ez a kezdeményezés hátrányos helyzetű fiatalok 3-5 fős csoportjait vonja be közös gondolkodásba, amelynek során maguk azonosítják az őket leginkább érintő és foglalkoztató társadalmi problémákat, majd kreatív helyi megoldásokatdolgoznak ki ezek megoldására. Ebben a folyamatban szakértők és mentorok segítik őket, hogy eszközöket találhassanak elképzeléseik valóra váltásához.

 

A programra egy nyilvános pályázat útján lehet jelentkezni. A sikeres pályázók egy országos műhelymunkában kezdhetik meg gondolataik formába öntését, amelynek része egy többnapos budapesti képzés. Végül kiválasztásra kerül az öt legígéretesebb kezdeményezés, amelyek részletes kidolgozásához és megvalósításához az UNICEF pénzügyi és szakmai támogatást biztosít. 2019 tavaszán pedig a legjobb helyi projektek nemzetközi zsűri elé kerülnek, amelytől további anyagi támogatást, valamint mentori segítséget nyerhetnek.

 

A későbbiekben évente megrendezendő program tehát a fiatalok aktív részvételére épül, és az előremutató kezdeményezések elindításán túl legfőbb célja, hogy a résztvevők elsajátíthassák azokat a képességeket, amelyek segítségével lehetővé válik későbbi egyéni céljaik önálló megvalósítása is.

 

A nyilvános pályázat jelentkezési határideje: 2018. november 19. éjfél

 

A kezdeményezésről és a jelentkezés feltételeiről az alábbi linken tudhat meg többet:

RAJTAD ÁLL A JÖVŐD! – Egy generáció korlátok nélkül

A Webnode újabb egy évig támogatja a Lélekháló.hu-t

 

 

A Webnode a Lélekháló honlap indulása óta támogatónk. A szolgáltató ingyenesen biztosítja a tárhelyet, valamint egy prémium-csomagnak köszönhetően a honlap tetszetősebb megjelenése is biztosított.

Köszönjük!

Antistigma díjas írónő Szekszárdon

A Gyöngysor Alapítvány meghívására Kneszl Beáta Carmen, 2016-os Antistigma díjas írónő találkozott olvasóival a Babits Mihály Kulturális Központban július 7-én. 

 

A meghatóan őszinte és bensőséges beszélgetés során Carment Borderline szindrómájáról kérdezték olvasói. Az írónő elmondta: "Én nyíltan vállaltam a titkomat, és ha ez az ára annak, hogy akár egyetlen ember életét megmenthetem, akkor megérte."

A könyv-dedikációval egybekötött rendezvényre eljöttek a Szekszárdi Közösségi Pszichiátria munkatársai, valamint az önkormányzat képviselői is.

Nagy Károlyné,

a Gyöngysor Alapítvány elnöke

 

Súlyos gondok a gyermekek pszichiátriai kezelésekor

Az alapjogokat érintő súlyos problémák merültek fel a kötelező és önkéntes gyermekpszichiátriai kezelésekkel kapcsolatban – közölte az alapvető jogok biztosa szerdán Szegeden.

Székely László a helyetteseivel Csongrád megyében tett kétnapos munkalátogatásának tapasztalatait összegző sajtótájékoztatón elmondta, a tervek szerint a témában még az idén minden érintett – az Igazságügyi Minisztérium, az egészségügyi államtitkárság és az orvostársadalom képviselőinek – bevonásával szakmai konferenciát szerveznek. A hivatal a Kúriával közösen munkacsoportot hozott létre, amely áttekinti az országos gyakorlatot, és javaslatot tesz a kötelező gyógykezelésre vonatkozó nem peres eljárás szabályainak módosítására.

(Forrás: HVG, a teljes cikk itt olvasható)

A Semmelweis Egyetem meghirdette a Kopp Mária 
Média- és Hírszerkesztői Díjat


A Semmelweis Egyetem az egészségügyet és az egészségtudományt érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismerésére KOPP MÁRIA MÉDIA DÍJAT és KOPP MÁRIA HÍRSZERKESZTŐI DÍJAT alapított. 

A díjak összértéke 400 000 Ft.


Az elismerésben azok az újságírók részesülhetnek, akik az egészségügyi és tudományos újságírás és a hírközlés terén színvonalasan, értékteremtő módon, az orvoslást és egészségügyi kutatást érintő egyéb szempontoknak is megfelelően számolnak be a Semmelweis Egyetemen folyó oktatási-kutatási-gyógyítási munkákról.
A Kopp Mária Média Díjat pályázat útján lehet elnyerni a magyarországi írott, elektronikus (tv-rádió), hírügynökségi és on-line sajtóban 2017. március 2-a és 2018. március 1-je között megjelent tudósítással, publikációval, interjúval, riporttal, illetve cikksorozattal, riportsorozattal valamint dokumentumfilmmel.
A Kopp Mária Hírszerkesztői Díjat a magyarországi rádiók és televíziók hírblokkjaiban 2017. március 2-a és 2018. március 1-je között megjelent anyagokkal, valamint hírügynökségi tudósításokkal lehet megpályázni. A benyújtott anyagok maximális terjedelme: írott sajtó/hírügynökség/on-line sajtó esetén max. 2 A/4-es gépelt oldal (kb. 2 flekk), illetve legalább 5 részből álló, egyenként max. 4 flekkes cikksorozat; elektronikus média esetében pedig max. 5 perces riportsorozat.

Nevezési határidő: 2018. március 15.

A beérkezett pályamunkákat szakmai és egyetemi vezetőkből álló bizottság bírálja el legkésőbb 2018. május 15-ig. A zsűri a díjakat éves rendszerességgel ítéli oda az arra érdemes szerzőknek. 
A díjátadás időpontja: 
2018. június 29.

További részletek: semmelweis.hu
 

Oravecz Linka és Orosz Ildikó kapta az idei Antistigma-díjat

 

Lizanka - Egy autista lány története a bezártságtól a teljes élet felé - címmel irt könyvet Orosz Ildikó újságíró és Oravecz Linka. 

Orosz Ildikó ezzel az egyetlen kétszeres Antistigma-díjas, mert 2015-ben már részesült ebben az elismerésben.

"A díjat november 21-én, a XX. Közösségi Pszichiátriai, Addiktológiai és Mentálihigiénés Konferencián adta át az Ébredések Alapítvány.

Idén Csáki Timi, autizmussal élő fiatal lány egy-egy festményét nyerték el a friss Antistigma-díjasok.

További díjazottak: Enyedi Ildikó és Borbély Alexandra - a Testről és lélekről című filmért, amelynek főhőse egy autisztikus vonásokkal rendelkező fiatal nő; Marjai Kamilla és Dr. Nagy István Miklós - a Drogosokat gyógyít a science fiction című cikkért, melyben az újságírónő a pszichiáter könyvterápiás munkáját mutatja be szerhasználók körében."

Gratulálunk a díjazottaknak!

Tisztelt Látogatók!

(2017. 05. 20.)

Ez év elején írtam: "... az utóbbi hónapokban minimális - szinte semmi - időm nem maradt ennek az oldalnak a fejlesztésére, tartalmának bővítésére. Szeretnék találni valakit, aki átvenné tőlem ezt az oldalt és folytatná a megkezdett munkát." A helyzet azóta sem változott. Egyrészt, nekem nem lett több időm, másrészt a honlap látogatottsága továbbra sem csökkent.

 

(További részletek)

 

Kiállítás a budapesti 

        Art Brut Galériában

Makrai Bea: "Érdekel a festészet mint önkifejezési forma. Szeretem a színeket komponálni, formákat festeni. Nagy hatással van rám az absztrakt művészet.
A festészet kikapcsol, eltereli a figyelmemet a hétköznapi dolgokról, mert jó olyannal foglalkozni, amiben őszinte lehet az ember."

Turák Amadé: "1987-ben születtem Budapesten. 2010-ben belső késztetés nyomására kezdtem el rajzolni. Először totllal, majd szénnnel és pasztellkrétával, később az akrillfestéket is megszerettem. Most már szívesen alkalmazom a különféle technikákat együttesen, egy felületen. Intuitív módon, legszívesebben különösebb koncepció nélkül állok neki az alkotói munkának.
Jelenleg festést szüneteltetem, most más területen élem ki kreatív energiáimat. A fotózás felé fordultam. Kedvenc témáim a természet, az állatok és a fantázia egyéb teremtményei."

Alternatívák a zártosztályon túl

Kerekasztal beszégetést szervez a TASZ

Filmvetítést és kerekasztal-beszélgetést szervez a TASZ a nem-önkéntes pszichiátriai gyógykezelés emberi jogi problémáiról 

január 30-án hétfőn a Nem adom fel kávézóban

Az érdeklődők megtekinthetnek egy izlandi, skizofréniával diagnosztizált férfi történetét feldolgozó filmet, valamint a TASZ videója is debütál a Mindpower módszerről. A filmeket követő kerekasztal-beszélgetés témája: a kötelező gyógykezelés jelenségvilága; a megfelelő módszerek bevezetésének lehetőségei.

PROGRAM:
17:30 - 18:25 Hallgrímur - a man like me c. film vetítése
A film egy skizofréniával diagnosztizált izlandi férfi történetét mutatja be első szám egyes személyben. A gyermekkori problémáktól a droggal és a pszichiátriai ellátórendszerrel való megküzdésen át egészen addig, amíg Hallgrimur egy elkötelezett terapeuta és egy közösségi szolgáltatás támogatásával saját lábára kezd állni. Eiríkur Guðmundsson és Jón Egill Bergþórsson filmje.
18:25 - 18:30 új rövid filmünk bemutatása az izlandi Mindpower modellről
18:30 - 18:45 Szünet
18:45 - 19:45 Kerekasztal-beszélgetés
Téma: a sürgősségi és kötelező pszichiátriai gyógykezelés jelensége, emberi jogi szempontú elemzése, hazai és nemzetközi alternatív megoldások. 
Résztvevők: dr. Harangozó Judit (Ébredések Alapítvány), dr. Gurbai Sándor emberi jogi szakértő, Dr. Szuromi Bálint (Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, osztályvezető, Akut Pszichiátriai Osztály). 
Moderál: Milanovich Dominika (TASZ Fogyatékosságügyi program munkatárs). 
19:45 - 21:00 Kötetlen beszélgetés 

(további részletek ITT)

Diszkrimináció-gyanú egy áruházláncnál

2014.11.23 15:34
Egy ígéretesen induló, majd kudarcba fulladt kísérletről szereztünk tudomást a lelki egészség fóruma (lefnet.hu) 2000 címre eljutó szakmai hírleveléből. Az ügy az Ébredések Alapítvány kezdeményezésével kezdődött, amikor egy közösségi ellátásban lévő betegük számára - nevezzük őt Tamásnak -,...

Támogatás a fogyatékkal élők foglakoztatási esélyeinek növelésére

2014.11.03 15:43
Czibere Károly, az EMMI államtitkára a Rehabilitáció – Érték – Változás elnevezésű kiemelt projekt eredményeit bemutató záró rendezvényén elmondta, mintegy kétszer annyi, csaknem 80 ezer fogyatékos, egészségkárosodott, megváltozott munkaképességű ember dolgozik az elmúlt években megújított...

Göllesz Viktor Ösztöndíj

2014.10.29 09:30
Egy éven át, havi 12 ezer forintos ösztöndíjra írt ki pályázatot az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ). A Göllesz Viktor Ösztöndíjra tehetséges, értelmi fogyatékossággal élő fiatalok jelentkezhetnek. A november 30-ig beadandó dokumentációnak...

Új szakosztály a fogyatékosságtudomány szakembereinek

2014.10.23 07:18
Fogyatékosságtudományi Szakosztály létrehozását kezdeményezték az ELTE BGGyK Fogyatékosságtudományi Doktori Műhely és az MTA TK Szociológiai Intézete szakemberei. A tervek szerint januárban megalakuló szakosztály interdiszciplinális műhelyként jön létre. A kezdeményezést a Második Magyar...

Kétszer annyi megváltozott munkaképességű dolgozik, mint pár éve

2014.10.15 21:30
Három pályázatot írt ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a megváltozott munkaképességűek idei és jövő évi foglalkoztatására - jelentette be Czibere Károly, az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteki budapesti sajtótájékoztatóján. (Czibere Károly...

A másik Magyarország

2014.10.11 16:52
A pszichiátria és az egészségügy fontos kérdéseit érintő tv-műsor volt látható a napokban az ATV-n, „A másik Magyarország” címmel. Simon András felkészült moderátora volt a beszélgetéseknek, a leghúsbavágóbb kérdéseket tette fel riportalanyainak. Az apropót a TASZ legújabb kampánya szolgáltatta,...

Mit tehetnek a munkáltatók a stressz csökkentéséért?

2014.10.06 11:56
A WHO legfrissebb kutatása szerint 450 millió ember küzd világszerte mentális gondokkal. Egy hamarosan Budapesten megrendezésre kerülő konferencián a résztvevők azt vizsgálják meg, hogy mit tehetnek a munkaadók dolgozóik érdekében a stressz csökkentéséért? Kutatók ráadásul azt is állítják, hogy...

Hullámvasút – egy kicsit skizo fiú naplója

2014.10.02 14:58
Egy fikciós karakterrel indított kampányt a TASZ megbízásából a mentális betegekkel szembeni előítéletek csökkentése érdekében az X Kommunikációs Ügynökség. Bálintot, a főhőst Mészáros Béla, a Katona József színház művésze személyesíti meg. A video-blog készítői a sorozat előkészítésének...

A civileknek jutó milliárdok

2014.09.17 11:41
A minisztérium nem tudja, hogy ki mennyit kap? Negyven milliárd forint. Ennyit költ az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a civil szervezetekre. Sok ez, vagy kevés? Annál az alapítványnál, ahol az önkéntesek saját pénzükön vesznek benzint a saját autójukba, hogy rászoruló embereket keressenek...

Okostelefonnal szűrik a depressziót

2014.09.13 07:18
Egy májusi jelentés szerint minden ötödik kínai lakos legalább enyhén depressziós – írja a sina.com portálra hivatkozva az sworld.hu -, ez 260 millió főt jelent. Az informatikai portálon azért kerülhetett szóba ez a téma, mert egy kínai kórházban depressziót felismerő, a felhasználók fizikai...

2014.09.11 20:40

Nyílt nap a Nyolc Pont projekt ADI-R képzésén

2014.09.10 20:57
Betekintés az ADI-R autizmus diagnosztikus interjú alkalmazásába. Az autizmus diagnosztikájával foglalkozó szakmai képzésbe kaphatnak betekintést az érdeklődők szeptember 22-én. A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonporfit...

Kék Pont, kontra VIII. kerület

2014.09.04 12:29
Augusztus végén szakítással végződött a Kék Pont Alapítvány és a józsefvárosi önkormányzat közötti, hónapok óta tartó feszült viszony. Természetesen az alapítvány és az önkormányzat is másként látja a kialakult helyzetet. A Kék Pont közleménye után ismertetjük Kocsis Máté polgármester...

Megújul a pszichiátriai osztály Sátoraljaújhelyen

2014.09.02 18:45
Teljesen megújul a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház pszichiátriai osztálya, a beruházás része annak a programnak, amely ez év elején kezdődött el, és tizenegy észak-magyarországi kórház rehabilitációs ellátórendszerét fejleszti. A programra a Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád megyei...

Az agresszivitás nem a pszichiátriai betegek specifikuma

2014.08.27 06:29
Tévhitek és előítéletek eloszlatása érdekében találkoztak a napokban pszichiáterek és a téma iránt érdeklődő újságírók. Németh Attila, a Nyíró Gyula Kórház Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI) főigazgatója statisztikai adatokkal támasztotta alá, hogy az erőszakos bűncselekmények...

A depressziót enyhítheti a vallásgyakorlás?

2014.08.24 09:19
A vallásos szertartásokon rendszeresen részt vevő emberek kisebb valószínűséggel tapasztalják a depresszió tüneteit – állítja a Massachusettsi Egyetem egyik kutatásának vezetője, Corina Ronneberg. Az első hallásra meglepőnek tűnő állítást néhány hatásos érvvel támasztja alá: „A vallásos...

Összefüggések az OPNI-tól a Norvég Alapig

2014.08.22 08:56
A Norvég Alap befagyasztása miatt hónapok óta áll a bezárt OPNI utódjának szánt új pszichiátriai intézet fejlesztése – írja „Ezért ölhetett a combinós gyilkos” című cikkében a Heti Válasz. A combinós gyilkosság rámutatott: megoldatlan a dühöngő, agresszív pszichiátriai betegek helyzete. Hogyan...

hvg.hu: Nem elég injekcióval leszedálni a beteget

2014.08.19 14:42
Ma a hvg.hu görgeti tovább a combinós ügyet. Ezúttal Bugarszki Zsolt szociológus, a téma kutatója nyilatkozott a gazdasági portálnak. Az újságíró kérdése: "Jól érzem-e, hogy a pszichiátriai a betegek, a közvetlen érintetteken – a páciensek, családtagok, szakemberek – kívül nem igazán...

Valóban szabadon mászkálnak veszélyes elmebetegek Magyarországon?

2014.08.18 21:50
Néhány napos szünet után a magyar sajtóban tovább görög a „combinós gyilkosságként” elhíresült budapesti tragédia. Ma a vs.hu portál közölt egy összefoglalót az üggyel kapcsolatos eddigi megszólalásokból. A szerző idézi Dr. Németh Attilát, a tavaly létrehozott Országos Pszichiátriai és...

Pszichés zavarokkal küzdő sztárok

2014.08.17 15:20
  A hazai hírességek közül talán elsőként Albert Györgyi vállalta a nyilvánosság előtt pszichiátriai betegségét. Nagy szolgálatot tett ezzel, mert a hasonló betegségben szenvedők számára utat mutatott. Személyes példájával azt igazolta, hogy a bajt nem elkendőzni kell, hanem szembenézni vele...

Doktor Csernus: Alkoholista a családban

2014.08.17 14:57
Dr. Csernus Imre a webklinikán arról beszélt, hogy ki nevezhető alkoholistának és megmenthető-e az italozó férj? A teljes video megtekintése után lehetőség van Csernus doktor további kérdésekre adott válaszát meghallgatni. (Ezekhez a drogokhoz szoknak hozzá leggyorsabban; A drog így változtatja át...

Dr. Harangozó Judit: a pszichiáterek valószínűleg nem hibáztak

2014.08.06 16:13
A pszichiáterek nagy valószínűséggel nem követtek el szakmai hibát, amikor kiengedték a kórházból az idős nőt a villamos alá rugó A. Áront – mondta dr. Harangozó Judit, a Semmelweis Egyetem Közösségi Pszichiátriai Centrumának vezetője. A pszichiátriák ugyanis nem börtönök, és ha valaki...

Rétvári: évi 50 millió forint a telefonos lelkisegítő-szolgálatok támogatására

2014.08.06 09:09
A kormány évente 50 millió forintot biztosít a telefonos lelkisegítő-szolgálatok szakmai és pénzügyi támogatására - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára az MTI-vel. Rétvári Bence egyúttal jelezte: az aktuális feladatokat kétévente felülvizsgálják és...

Rendőrség vizsgálja a kórház felelősségét

2014.08.04 16:21
Frissítve: 2014. 08. 05. Megszólalt az OPNI volt főorvosa és a pszichiátriai társaság elnöke Molnár Károly: Független szakértőként a HVG megkérdezte Molnár Károlyt, a Magyar Pszichiátriai Társaság jelenlegi elnökét, aki – bár a konkrét ügyről érdemben nyilván nem tudott nyilatkozni, hiszen nem...

Fogászati centrum fogyatékkal élőknek

2014.08.04 10:34
A fogyatékkal élő gyerekek és felnőttek fogászati ellátását jelentősen javítja a  budapesti Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Kar Arc- Állcsont- Szájsebészeti és Fogászati Klinikán kialakított centrum, amely július 16. óta fogadja a pácienseket. Az értelmi fogyatékkal élők fogászati...

A combinós gyilkos

2014.08.02 21:07
Valószínűleg ezen a néven fogják majd emlegetni azt a férfit, aki augusztus elsején, pénteken a villamos elé rúgott egy idős hölgyet. Az áldozatot a villamos halálra gázolta. A szörnyű tett előtt egy nappal engedték ki a férfit a pszichiátriáról. Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet...

A skizofréniával összefüggő 83 új gént azonosítottak

2014.08.01 10:54
Tudósok nemzetközi csoportja felfedezett 83 eddig ismeretlen gént, amely a skizofrénia kockázatával függhet össze - idézte az MTI a Nature tudományos lapban megjelent tanulmányt. A tanulmányt jegyző kutatócsoport szerint a betegség valaha készült legnagyobb genetikai vizsgálata megmutatta,...

Találkozz a Napszikra tanácsadóival

2014.08.01 09:42
A Napszikra Stúdió tanácsadóinak egyéni- és csoportos konzultációján vehetnek részt az érdeklődők, ha augusztus 30-án, vagy 31-én ellátogatnak a budapesti, Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ (X., kerület, Szent László tér 7-14.) Vegetáriánus Fesztiváljára. Az egyéni konzultációk...

Házunk tája

Iskolai közösségi szolgálat

2015.08.05 06:57
Szilágyi Levente önkéntesünk a Lélekháló "Intézménykereső" oldalainak feltöltésével teljesítette az iskolai közösségi szolgálat keretében vállalt munkáját. Levente a Budai Középiskola (a régi Táncsics Mihály Gimnázium) végzős hallgatója. A jövő évi érettségi vizsgára bocsátás feltételeként...

A Webnode meghosszabította a támogatásunkat

2015.07.29 22:15
Egy éve működik a Lélekháló a Webnode tárhelyszolgáltató támogatásával. Eddig félévenként hosszabbították meg a honlap működést biztosító szolgáltatásukat. Most egy évre kapott lehetőséget a Lélekháló. A webnode csapata egy kedves ajándékkal és a mellékelt levéllel is meglepte a Lélekháló...

Antistigma díjat kapott a lelekhalo.hu

2015.04.21 23:04
ANTISTIGMA-díj - 2014 – Orosz Ildikó (Magyar Narancs) és Zelei Béla újságírók kapják (megosztva) a mentális betegek kirekesztése ellen alapított díjat. Az Ébredések Alapítvány által létrehozott NYITNIKÉK - Magyar Antistigma Kezdeményezés szakemberekből, civil szervezetekből és magánszemélyekből...

Minden napra egy jó hír

2015.01.14 11:46
Bármennyire is szeretnénk, sajnos minden napra nem jut egy jó hírünk, de ma a Webnode csapata értesített, hogy meghosszabbította a lelekhalo.hu részére nyújtott támogatását. Köszönjük!

A Lélekháló a PR Heraldon

2014.09.20 12:10
Megtört a jég. A PR Herald, a kommunikációs, pr szakemberek lapja felfigyelt honlapunkra és bemutatta a Lélekhálót. >>Mától elérhető a Lélekháló – értesültünk a legújabb honlap Hírleveléből. A „Lélekháló – a mentál-portál” információ-gyűjtésre és a mentális betegeknek szóló gyógyító- és...

Új rovat...

2014.08.26 06:25
Egy fontos új rovattal bővíthettük mától a Lélekháló menüjét: a "Támogatóink" menüpont alatt közzétehettük az első vállalkozást, amely - elismerve törekvéseink fontosságát -,  mellénk állt.  Tárhelyszolgáltatónk, a   hat hónapra biztosítja számunkra a  "Mini csomag"...

Támogatóink

2014.08.24 10:41
E honlapot a szerkesztő önkéntes munkával készíti és támogatásokat is kizárólag szolgáltatások formájában, a honlap jobbá, komfortosabbá tétele érdekében kér és fogad el. Már több igéretet kaptunk: egy informatikai vállalkozás a "Lélekháló" domain név megszerzését ajánlotta fel, hogy a látogatók...

Megérkezett az első reflexió honlapunkhoz

2014.08.18 21:52
Mivel e honlap szerkesztője nem pszichiáter, hanem újságíró, néhány szakembert megkértünk, véleményezzék a "Lélekháló" koncepcióját és tanácsaikkal segítsék munkánkat. Ahhoz is engedélyt kértünk, hogy az interneten fellelhető publikációikból idézzünk.  Elsőként Dr. Szendi Gábor osztotta meg...

Üdvözöljük weboldalunkon!

2014.08.01 07:00
Örömmel jelentjük, hogy elindult weboldalunk! A legfrissebb híreket itt olvashatja, amelyekkel tájékoztatjuk Önt a mentális gondozással, érdekvédelemmel kapcsolatos legújabb eseményekről. Híreinket folyamatosan frissítjük, ezért rendszeresen látogasson el a weboldalunkra!   Lélekháló - A...

Házunk tája

Iskolai közösségi szolgálat

2015.08.05 06:57
Szilágyi Levente önkéntesünk a Lélekháló "Intézménykereső" oldalainak feltöltésével teljesítette az...

A Webnode meghosszabította a támogatásunkat

2015.07.29 22:15
Egy éve működik a Lélekháló a Webnode tárhelyszolgáltató támogatásával. Eddig félévenként...

Antistigma díjat kapott a lelekhalo.hu

2015.04.21 23:04
ANTISTIGMA-díj - 2014 – Orosz Ildikó (Magyar Narancs) és Zelei Béla újságírók kapják (megosztva) a...

Minden napra egy jó hír

2015.01.14 11:46
Bármennyire is szeretnénk, sajnos minden napra nem jut egy jó hírünk, de ma a Webnode csapata...

A Lélekháló a PR Heraldon

2014.09.20 12:10
Megtört a jég. A PR Herald, a kommunikációs, pr szakemberek lapja felfigyelt honlapunkra és...

Új rovat...

2014.08.26 06:25
Egy fontos új rovattal bővíthettük mától a Lélekháló menüjét: a "Támogatóink" menüpont alatt...

Támogatóink

2014.08.24 10:41
E honlapot a szerkesztő önkéntes munkával készíti és támogatásokat is kizárólag szolgáltatások...

Megérkezett az első reflexió honlapunkhoz

2014.08.18 21:52
Mivel e honlap szerkesztője nem pszichiáter, hanem újságíró, néhány szakembert megkértünk,...

Üdvözöljük weboldalunkon!

2014.08.01 07:00
Örömmel jelentjük, hogy elindult weboldalunk! A legfrissebb híreket itt olvashatja, amelyekkel...