„Első esetem” – pályázat

2015.01.10 17:56

Január 15-ig lehet pályázni a Pszichoterápia folyóirat felhívása szerint azoknak a szakembereknek, akik leírják pályájuk első pácienssel való tapasztalatait, élményeit.

„A pálya során az első páciens, első kliens többnyire mély nyomot hagy. A leendő szakember ekkor válik laikus segítőből kezdővé. Az élményben másodlagos, hogy elméleti felkészültségében ki hol tart. A beavatódás izgalma, öröme, szorongása elárasztó, miközben szeretnénk megfelelni a szerep (elképzelt) elvárásainak.

Pályázatot hirdetünk képzésben lévő, kezdő és gyakorló szakembereknek, akik a klinikum vagy a tanácsadás területén képződnek, dolgoznak.

A pályázatra olyan műhelytanulmányokat várunk, melyek az első terápia/tanácsadás élményét – sikerét, elakadását, bonyodalmát, konfliktusait, megoldását – osztják meg. A vezető szempont a leendő terapeuta, tanácsadó egykori tapasztalatának felidézése, beleértve a kontextust, a szakmai háttérrel szerzett jó és rossz tapasztalatot, segítséget és buktatót. Az „eset” annyiban jelenjen meg, amennyire a terapeuta/tanácsadó élmény megértését megvilágítja; nem esetleírást kérünk. A megjelenítés vonatkozásában a „Pszichoterapeuták etikai kódexe” az irányadó.
Helye lehet annak is, hogy a szerző hogy látja akkori önmagát (jelezve, hogy ma hol tart a pályán – képzésben van vagy már végzett, gyakorló szakember).

Az írás terjedelme maximum 15 000 karakter; a műfaj jellegének megfelelően irodalmi hivatkozásokat nem kérünk.
A pályázat leadási határideje 2015. január 15.

(A teljes pályázati felhívás itt olvasható)

Vissza