Göllesz Viktor Ösztöndíj

2014.10.29 09:30

Egy éven át, havi 12 ezer forintos ösztöndíjra írt ki pályázatot az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetsége (ÉFOÉSZ). A Göllesz Viktor Ösztöndíjra tehetséges, értelmi fogyatékossággal élő fiatalok jelentkezhetnek. A november 30-ig beadandó dokumentációnak tartalmaznia kell a pályázó életútjának bemutatását, valamint az ösztöndíjra pályázó fiatal tevékenységének leírását, amely maximum kettő oldal lehet. A Göllesz Viktor Ösztöndíj felhasználásának tervét további egy oldalban lehet megfogalmazni.

Az ösztöndíj célja a magyarországi értelmi fogyatékos fiatalok kiemelkedő képességeinek elismerése és továbbfejlesztése, közösségi tevékenységük és beilleszkedésük támogatása és erősítése.

A pályázat benyújtásának feltételei:

Az ösztöndíjra azon 14-35 év közötti értelmi fogyatékos fiatalok pályázhatnak, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a munka, a tanulás, valamely sportág vagy művészeti ágban, illetve tevékenységükkel hozzájárulnak a fogyatékossággal élők csoportjának fejlődéséhez, a róluk alkotott pozitív társadalmi kép megerősödéséhez.

(A teljes pályázat ITT olvasható.)

Vissza