Jelölj te is "Richter Aranyanyut"!

2014.09.05 21:36

Idén negyedik alkalommal hirdették meg a kiírók a „Richter Aranyanyu” pályázatot. Bárki elküldheti jelölését arra az orvosra, egészségügyi szakdolgozóra, vagy pedagógusra, aki kiemelkedően sokat tesz értünk, családunkért és közösségünkért. A pályázatokat szeptember 21-ig lehet beadni. A zsűri 12 döntőst fog kiválasztani, akik közül a közönség internetes szavazással dönt a hat nyertesről, akik személyenként 200 ezer forint díjazásban részesülnek.


„Van olyan orvos vagy egészségügyi dolgozó, aki emberségből, szeretetből olyat tett értetek, ami talán másnak nem tűnik fel, de nektek kinyitotta a világot, megváltoztatta az életeteket? Jelöld, hogy mi díjazhassuk, jelöld, hogy megmutathassuk, hány értékes nő dolgozik értünk, sokszor láthatatlanul.
2014-ben immár negyedik alkalommal hirdetjük meg a Richter Aranyanyu Díjat, amellyel az egészségügyben és pedagógusként dolgozó nők munkáját szeretnénk elismerni és elismertetni. A 2011-ben alapított díjat és az azzal járó 200 ezer forintos pénzjutalmat hat nő veheti majd át. Olyan köztünk élő hősnőket keresünk, akik kiemelkedően sokat tesznek értünk, családunkért és közösségünkért.
Az ajánlásokat három kategóriában várjuk a https://www.aranyanyu.hu/dij oldalon 2014. szeptember 21-ig. Írd meg a történetedet, mutasd be a számodra, számotokra fontos, meghatározó és általad jelölni kívánt orvosnőt, pedagógust vagy egészségügyi szakdolgozót.

>Díjakat általában azok kapnak, akik a figyelem középpontjában állnak. Mi azokat szeretnénk jutalmazni a nagyközönség segítségével, akik szinte láthatatlanul teszik dolgukat, munkájuk nélkül azonban megállna a világ.< - Rácz Zsuzsa író

A zsűri tagjai: Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője; Dobó Kata színésznő; Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos, olimpikon, Kriston Andrea, a Kriston Intim Torna módszer kidolgozója, Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó és Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője. 
A beérkezett jelölésekből kategóriánként négy, vagyis összesen tizenkét döntős Aranyanyut választunk ki. A jelöltekről portréfilm készül, ennek alapján internetes illetve mobil applikációs szavazással a nagyközönség dönthet arról, hogy kik kapják meg a díjat. Emellett a hattagú zsűri is odaítél minden kategóriában egy elismerést, így összesen hatan vehetik át a Richter Aranyanyu Díjat és az elismeréssel járó 200 ezer forintos pénzjutalmat. 
A szavazás meghirdetett időtartama alatt egy IP címről egy szavazatot lehet leadni. A közönség szavazatai alapján kialakult sorrend megállapítása a leadott szavazatok számának összesítése után történik. A díjazottak névsorát a közönségszavazat és a hattagú zsűri döntése alapján állítjuk össze. A szervezők fenntartják maguknak a jogot, hogy saját döntésük alapján bírálják el a szavazatokat. A szervezők díjak odaítélésével kapcsolatos döntései véglegesek. A döntések nem fellebbezhetők meg és nem kérhető felülbírálásuk a jelöltek vagy bármely harmadik fél által.

Mi is ez a díj? - Mindent a Richter Aranyanyu Díjról
Felfedezte, megírta, megmászta, létrehozta, díjazták, jutalmazták, elismerték.
Számtalan díjat ismerünk, amelyek nagyon fontosak, hiszen rámutatnak olyan helyzetekre, amelyekben valaki a hétköznapin túlmutatót vitt véghez. De vannak olyan tettek, amelyek a nyilvánosság előtt kevésbé láthatóak. Kevésbé, vagy egyáltalán nem. A Richter Aranyanyu Díj csak nőknek szól és célja immár negyedik éve, hogy olyan segítő foglalkozású nőket kutasson fel, mutasson be és díjazzon, akik minden nap bizonyítják különleges erejüket, kiválóságukat. A Richter Aranyanyu Díjra három kategóriában várjuk a jelöléseket: pedagógus, egészségügyi szakdolgozó illetve orvosnő.
A Richter Aranyanyu Díjat 2011-ben alapította Rácz Zsuzsa író, a Terézanyu-könyvek szerzője és a Richter Gedeon Nyrt.
A Magyarországon egyedülálló kezdeményezés célja a nők társadalmi megbecsülésének és önbecsülésének növelése. Első alkalommal 2011. november 25-én osztottuk ki a Richter Aranyanyu Díjat jelképező szobrocskát és a vele járó, személyenként 200 ezer forintos pénzjutalmat. Egy évben hat díj kerül átadásra." 

(További részletek)

Vissza