V. Bálint-csoport Hétvége Érden

2015.03.23 16:19

A Magyarországi Bálint Mihály Pszichoszomatikus Társaság immár hagyományosan Bálint-csoport Hétvégét szervez május 29-31-én, abból a célból, hogy az intenzív közös csoportmunka során a résztvevők minél mélyebben megtapasztalhassák a módszer hatásait. A szervezők várnak mindenkit, akit érdekel a módszer, és aki legalább a péntek-szombati blokkra elköteleződik.

A résztvevők élvezhetik a ciszterci nővérek vendégszeretetét, a gyönyörű kertet, az otthonos elhelyezést, a finom házi kosztot.

A Bálint-csoport minden segítő szakmában alkalmazható eset-megbeszélő módszer, melynek az eset-vezetés segítése mellett edukatív és önismereti hatása van. Egyedülállóan hatékony a kiégés megelőzésében!

Alkalom lesz Bálint-pszichodráma csoportban is részt venni, mely során a pszichodráma ismert technikái segítik életre kelteni és érthetőbbé tenni az esethozó által megélt tapasztalatot, az esethozó nem elbeszéli, hanem „lejátssza”, a csoport segítségével a problémás kapcsolatot.

A programban szerepel egy új csoport-módszerrel, az Integratív Kazuisztikával, annak lehetőségeivel való megismerkedés. A módszer egyesíti a hagyományos, megoldás-központú esetmegbeszélés, és a segítő-kliens kapcsolatot a fókuszba helyező Bálint-csoport előnyeit.

Helyszín: Érd, Tárnoki út 11. Ciszterci Kolostor

Kedvezményes jelentkezés április 30-ig!

Bővebben információk a módszerekről és jelentkezés a társaság honlapján: www.balinttarsasag.hu

Vissza