Rólunk

(2017. 01. 07.)

Tisztelt Látogatók!

Sajnos az utóbbi hónapokban minimális - szinte semmi - időm nem maradt ennek az oldalnak a fejlesztésére, tartalmának bővítésére. Szeretnék találni valakit, aki átvenné tőlem ezt az oldalt és folytatná a megkezdett munkát. 

Amikor a Lélekhálót kitaláltam, azt gondoltam, hogy elkezdem egyedül és majd fokozatosan csatlakoznak hozzám olyan elkötelezett emberek, akik segítenek mind a tartalom kiszélesítésében, mind a gyakori frissítésben. Ez az elképzelésem annyiban teljesült, hogy egy vak informatikus barátom szinte a kezdetektől segít a technikai problémák leküzdésében. Egy honlap-szolgáltató (Webnode) minden személyes ismeretség nélkül is térítésmentesen adott tárhelyet és biztosít egy havi több ezer forintba kerülő szolgáltatást a honlapkészítéshez, teljesen ingyen. Tavaly, az Antistigma Díj apropóján még egy nagyon kedves levelet és ajándékot is küldtek. Ez a szolgáltatás ez év májusáig rendelkezésre áll, és biztos vagyok abban, hogy amennyiben a Lélekháló tartalmi szerkesztése újra folyamatos lesz, akkor a Webnode támogatását a jövőben is meg fogja adni. 

A sajtószemle összeállításában segít Orosz Ildikó Antistigma Díjas újságíró.
Természetesen nem hagyhatom ki az Ébredések Alapítványt, Dr. Harangozó Judit főorvos asszonyt, az alapítvány vezetőjét és kollégáit sem, akik minden segítséget megadtak, amikor arra szükségem volt. Továbbá rendkívül jó mankót jelentettek a Lefnet-en olvasható hírek.

  

 

Ha másra nincs is időm, a honlap-szolgáltató által biztosított látogatottsági statisztikára időnként ránézek. Korábban, amikor viszonylag aktívan kezeltem a honlapot és időnként egy-egy FB-poszttal is rásegítettem a látogatottságra,  nem tűnt fel, de most, amikor gyakorlatilag nem frissül a honlap, két roppant elgondolkodtató dologra lettem figyelmes. Havonta több száz száz kattintást mutat a statisztika (mindenfajta reklám nélkül), s a honlap al-oldalai közül (FIGYELEM:) az intézménykereső oldalra kattint a látogatók fele-harmada. 

Talán ezek az adatok elegendőek ahhoz, hogy valaki késztetést, elhivatottságot érezzen a Lélekháló továbbvitelében.

Minden jelentkezőt, minden ötletet köszönettel fogadok.

Zelei Béla, a honlap szerkesztője

(2014. 08. 01.)

Ez a honlap annak a felismerésnek köszönheti létrejöttét, hogy miközben az egészségügyi hálózatban és a civil szervezetekben az egész országra kiterjedő, sokrétű gyógyító-, rehabilitációs-, valamint érdekvédelmi  munka folyik, addig ezeknek az erőfeszítéseknek csak hézagosan van nyoma az Interneten. Ha egy mentális betegséggel küszködő ember, vagy az őt segíteni szándékozó családtagjai segítséget keresnek, csak esetlegesen fogják megtalálni a világhálón.

Idén, tavasszal az Ébredések Alapítvány vezetőivel, dr. Harangozó Judit főorvos asszonnyal, az alapítvány elnökével és Kristóf M. Róberttel, az alapítvány ügyvezetőjével a fentiekben egyetértve kerestük a megoldást. Az alapítvány súlyos forráshiánnyal küzd, továbbá túl vagyunk egy sikertelen pályázaton is. Támogatókat pedig akkor lesz esélye találni, ha felmutatunk valamit.

Ezért a jelenlegi állapotban önkéntes munkára és az Interneten elérhető ingyenes szolgáltatásokra alapozva készül a Lélekháló, de a célunk egy olyan professzionális portál létrehozása, ahol a mentális betegek és az őket gyógyító szakemberek valamint az érdekeiket képviselő civil szervezetek is mindenről tájékozódhatnak, ami ezen a területen történik.

Az első lépésben a szétszórtan működő internetes oldalak információit gyűjtjük egybe, majd igyekszünk a világhálón nem jelen lévő, de a mentálisan sérült emberek érdekében dolgozó közösségeket is felkutatni, eredményeiket bemutatni.