Kutatások

 
"A szürkeállományt serkentő számítógépes játékok legalább ugyanolyan hatásosak az időskori depresszió ellen, mint a gyógyszerek - állítja egy új kutatás.
Amerikai és kínai kutatók olyan 60 és 89 év közöttieket vizsgáltak, akiken nem segítettek az antidepresszánsok. Miután négy héten át olyan számítógépes játékokat játszottak, amelyek a szellemi erőnlétet növelték, az idős résztvevők felélénkültek."
 
Az öngyilkosság a vérünkben van (Egészségtükör.hu, 2014. 08. 05.)
"A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem tudósai felfedezték azt a genetikai jelzőanyagot, amely stressz és a szorongás hatásaira érzékennyé teszi az emberi agyat. (...) Legalább öt-tíz évre van még szükség ahhoz, hogy a vérvizsgálati módszert használni lehessen – véli Zachary Kaminsky, a tanulmány vezető szerzője."
 

Richter: előrelépés a cariprazine vizsgálatában (Napi.hu, 2014. 03. 21.)

"A Richter Gedeon Nyrt. és az Amerikai Forest Laboratories Inc. pénteken közös közleményben jelentette be, hogy pozitív előzetes eredményt hozott a fejlesztés alatt álló antipszichotikus vegyület, a cariprazine hatásosságát és biztonságosságát értékelő "fázis IIb" vizsgálat.  

A vegyület, amelyet az antidepresszáns kezelésre nem kielégítő választ adó felnőtt betegeknél kiegészítő kezelésre szánnak, a placebóhoz viszonyítva statisztikailag szignifikáns javulást hozott a kezelésben részesített csoportnál."

Rendkívüli tájékoztatás – A Forest Laboratories, Inc és a Richter Gedeon Nyrt. közleménye a Cariprazine skizofréniában szenvedő betegek körében végzett Fázis IIB klinikai vizsgálatának pozitív eredményeiről  (Richter.hu, 2009. 10. 29.)

" (...) Dr. Marco Taglietti, a Forest Research Institute elnöke a következőket nyilatkozta: „Örömmel tölt el annak a lehetősége, hogy a skizofrénia és a bipoláris mánia indikációkban egyaránt pozitív, akár Fázis III vizsgálatként is elfogadható eredmények megteremtik annak lehetőségét, hogy felgyorsítsuk a Fázis III klinikai programunkat, egyúttal ezt a hiánypótló készítményt mielőbb a piacra bevezessük. A cariprazine licencbe vétele óta szorosan együttműködünk a Richterrel és tovább folytatjuk a vegyület valamennyi lehetséges klinikai indikációjának feltérképezését, ideértve a bipoláris mánia, a bipoláris depresszió, illetve kiegészítő kezelésként a major depresszió indikációkat”.

Az eredmények nagyon biztatóak; meg vagyok győződve arról, hogy a cariprazine új és hatékony terápiát kínál majd a skizofrénia kezelésében. Ezek az eredmények tovább erősítették az irányú elkötelezettségünket, hogy folytassuk a központi idegrendszer betegségeinek kezelésére szolgáló eredeti gyógyszervegyületek kutatását és fejlesztését, mely területen kollégáink kiváló szaktudással rendelkeznek.” – tette hozzá Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója."